Hvad er webhosting?

hosting af hjemmeside

Hvis du vil have din egen hjemmeside, skal du vide hvad webhosting er. Det er nemlig det der gør det muligt for dig at gøre hjemmesiden tilgængelige på internettet. Der er ikke meget sjov i at lave en hjemmeside, som du er den eneste der kan se. Derfor skal du tage kontakt til et firma, som kan hoste hjemmesiden for dig på nettet, så andre også kan de hjemmesiden. Det kan f.eks. være at du er selvstændig erhvervsdrivende og i den forbindelse vil have en hjemmeside. I disse digitale tider, er det nærmest umuligt for virksomheder ikke at have deres egen hjemmeside. Siden kan generer kunder og dermed salg og omsætning. Hvis du er indehaver af en fysisk butik kan det desuden være en kæmpe fordel at lave en hjemmeside med en webshop. Folk køber flere og flere ting på nettet. De elsker bekvemmeligheden i at kunne sidde hjemme i sofaen og bestille varer hjem med få klik i en webshop. Der er derfor mange gode grunde til at komme i gang med at lave din helt egen hjemmeside som selvstændig erhvervsdrivende.

En slags hotel for hjemmesider

Webhosting kendes også under begrebet webhotel. Det kan være svært at forklare, men din hjemmeside er ikke synlig for andre end dig selv før den er på et af de såkaldte webhoteller. Der er forskellige udbydere af webhoteller. Sammen men en lang række andre hjemmesideejere lejer du en plads på en af udbydernes server og på den måde bliver din hjemmeside synlig for hele verden. Ordet webhosting udspringer herfra. Udbyderen er så at sige host for din hjemmeside. Når du skal vælge en udbyder, skal du være opmærksom på om der tilbydes nok plads. Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Så hvis du vælger en billig udbyder, kan du ofte risikere dårlig drift som i sidste ende kan resultere i at din hjemmeside går ned i tide og utide. Dette er bestemt ikke hensigtsmæssigt, da dine kunder ikke vil kunne besøge din hjemmeside.

Domæner og navne

Når du har valgt den udbyder, som du stoler på kan varetage din hjemmeside bedst, skal du vælge det rette domænenavn. Her er der frit slag, så længe navnet ikke allerede eksistere i samme form på nettet. Det kan være svært at finde et originalt domænenavn som er godt og på samme tid ikke er taget af andre. Man kan dog gøre meget ved at ændre endelsen. Som udgangspunkt er det dog klart en fordel at ende på dot-dk hvis man kun har kunder i Danmark. Hvis man også har kunder i udlandet, kan man med fordel overveje en dot-com endelse. Mange udbydere af webhoteller tilbyder en service, hvor du nemt og hurtigt kan indtaste dit ønskede navn og herefter tjekker databasen om navnet allerede er taget. Det kan kræve mange forsøg inden man ender på det perfekte navn, men det kan betale sig at bruge lidt tid på det. Navnet skal helst være passende for din type af virksomhed, det skal være genkendeligt og originalt.

Læs meget mere på denne hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *