Kranbiler er uundværlige på byggepladser

kranbil

Kranbiler er gode at anvende på byggepladser, da man på ingen tid kan få transporteret bl.a. grus og jord derhen, hvor man gerne vil have det. Kranbiler er robuste og kan klare tunge løft. Nogle kranbiler er bedre egnet til bestemte arbejdsopgaver end andre. Hvis kranbiler er udstyret med en fly-jib er de gode til snævre arbejdsforhold, imens kranbiler uden er gode at bruge til transport af forskellige byggematerialer.

Værd at vide om kranbiler

En kranbil er ikke bare en kranbil, da der findes et hav af forskellige modeller, som er gode til bestemte slags arbejdsopgaver. Udvalget indenfor kranbiler er bredt, da man kan få kranbiler fra 24 t/m til 375 t/m. Kranbiler kan som regel komme op i en arbejdshøjde på 63 m, hvilket gør de fleste kranbiler egnet til de fleste slags arbejdsopgaver på en byggeplads. Nogle af de mest almindelige arbejdsopgaver med kranbil er bl.a. transport af grus, sten, jord eller genbrugsmaterialer. Derudover kan kranbiler også klare storskraldsopgaver, løft af spær ved byggeri, udlægning af asfalt samt meget mere. Nogle af de helt store kranbiler kan transportere både, maskiner, pavilloner, arbejdsplatforme, personhejs samt meget mere.

Nogle af de mest populære bilkran modeller er Volvo FM 480, Scania 143 H, Volvo FH 500 samt Scania R500. Volvo FM 480 er udstyret med en 8×4 trækker m/100 TM kran m/fly-jib. Denne model er miljøzonegodkendt og kan dermed benyttes med god samvittighed. Kranbiler med fly-jib er især gode til tunge og krævende arbejdsopgaver. Fly-jib er en ekstra arm, som kan kobles til kranbilen. På denne måde kan man nemt arbejde i snævre arbejdsforhold, uden at kranbilen kommer til at genere nogen. Scania R500 er den eneste af de nævnte modeller, som ikke er udstyret med en fly-jib. Denne kranbilmodel er især god til at transportere maskiner samt andre store elementer, da der er meget plads bag på den.

At leje kranbiler

Der findes mange firmaer rundt omkring i Danmark, der tilbyder at udleje deres kranbiler til forskellige arbejdsformål. De har et bredt udvalg af kranbiler, så man med sikkerhed kan finde en model, der passer til arbejdsformålet. Hvis man som kunde har svært ved at finde ud af, hvilken model som er bedst egnet til en bestemt arbejdsopgave, så kan udlejningsfirmaets personale heldigvis hjælpe. Som en ekstra service tager personalet gerne ud på byggepladsen for at være med til at vurdere, hvilken slags model, der kan klare den pågældende arbejdsopgave. Når man lejer en kranbil, så medfølger der også et stort ansvar i lejeperioden. Det vil sige, at det er lejerens ansvar at sørger for, at der ikke sker noget med kranbilen i lejeperioden. Som lejer kan man altid vælge at tegne en forsikring på kranbilen så man er dækket, hvis der skulle ske noget med den på arbejdspladsen. Hvis der er noget på kranbilen som er defekt fra start, så er det naturligvis på udlejningsfirmaets ansvar. Alle udlejningsfirmaer skal sørger for, at deres kranbiler er monteret med det rigtige miljøfilter. Hvis ikke det rigtige filter er på, så er kranbilen ulovlig at bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *