Skal du stifte selskab? Har du overvejet et holdingselskab?

Stiftelse af holdingselskab

Skal du stifte selskab? Har du så overvejet muligheden for at stifte et holdingselskab først og dermed spare dig selv for en masse skattefrie uddrag fra dit overskud?

Det er ofte til at overse, men det er faktisk rigtig ærgerligt, hvis du glemmer at overveje muligheden om at stifte et holdingselskab, inden du stifter dit oprindelige driftsselskab. Det er selvfølgelig muligt at stifte et holdingselskab også efter, at dit driftsselskab er oprettet og er i drift, men du kan spare dig selv rigtig mange penge i forhold til startkapital. Et holdingselskab kræver nemlig en minimumskapital på kr. 50.000, hvilket er samme beløb som for eksempel et anpartsselskab (ApS) eller iværksætterselskab (IvS). Stifter du holdingselskabet i første omgang, kan du genbruge dennes startkapital og indsætte det i et nyt selskab under holdingselskabet. Du har altså mulighed for at genbruge en indskudskapital, og det er alt andet lige meget tilfredsstillende. Og det på helt lovlig vis. Et holdingselskab kan dermed give forretningsmæssige fordele, men det kan i den grad også give skattemæssige fordele. Når man ejer et holdingselskab, kan man nemlig hæve overskud fra driftsselskabet helt skattefrit. Det kan man ikke, hvis man ikke har holdingselskabet som mellemled mellem sig selv og driftsselskabet, og er det tilfældet, skal man betale næsten op til 30 procent skat, hver gang man hæver. Det at stifte et holdingselskab er på en eller anden måde lidt det samme som at stifte sin egen pengetank, som kan holde på pengene på lovlig vis. Du kan altså investere i andre virksomheder gennem dit holdingselskab og spare på skatten fra de uddrag, du vil lave fra eventuelle overskud fra driftsselskabet.

Der skal dog betales selskabsskat af overskuddet ved etableringen af et holdingselskab.

Har man gennem længere tid og hyppigt overført overskud fra et for eksempel anpartsselskab under holdingselskabet, så kan man undgå at tabe den formue, som man har opsparet i anpartsselskabet, hvis nu at det skulle gå konkurs. Det er normalt at et erstatningskrav ligger i selve driftsselskabet, altså i dette eksempel anpartsselskabet, og dermed ikke i holdingselskabet.

Der er også økonomiske fordele ved salg af driftsselskabet under et holdingselskab. Ved et salg af et driftsselskab under et holdingselskab vil avancen være skattefri, hvis altså holdingselskabet ejer mindst 10 procent af driftsselskabet.

Du kan læse dig frem til, at et holdingselskab byder på mange fordele, men som alle andre ting her i livet, så skal man også huske at kigge på hvilke risici og ulemper, der er forbundet med et holdingselskab. Det er en god ide at sætte dig godt ind i reglerne og forstå dem, og tænke langsigtet i forhold til driftsselskabets vision. Det kan jo tænkes, at fordelene vejer ulemperne op, eller omvendt. Det er også derfor vi anbefaler at du rådfører dig en advokat, der kender spillet og reglerne, og kan hjælpe dig bedst muligt på vej til at træffe den bedste beslutning for dig og din virksomhed. Det er nemlig enkelt at finde generelle oplysninger og information, og enhver kan få tilgang til at læse selskabsrettens love og paragraffer, men det er et stort arbejde at påtage sig, og det kan virke ganske uoverskueligt, når du også gerne vil lægge dit fokus på dit driftsselskab. Det er derfor, vi tilbyder vores rådgivning til dig, så du ikke skal spekulere yderligere over det, men får grundig og omhyggelig rådgivning, så du kan træffe beslutningerne velovervejet og dermed komme videre i systemet. Vi er tiltænkt at være din rådgiver på sidelinjen, og du kan få glæde af vores advokater både under, før og efter oprettelsen af holdingselskabet, i såfald du ønsker vejledning og råd til den senere drift. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os og booke et uforpligtende møde. Dette møde kan ske både fysisk eller over telefon. Derefter er det helt op til dig om du vil tage stilling til at rådføre dig med os. Til gengæld kan vi byde på rådgivning i særklasse med det mål, at vi vil det bedste for dig og dit selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *