Vælg mellem ægteskab og testamente ved familieforøgelse

Baby

Der er rigtig mange ting, der skal tages stilling til, når man bliver gravid og dermed har en familieforøgelse i udsigt. Der skal for de flestes vedkommende investeres i en del nye ting, så hjemmet kan blive klar til en lille baby. Derudover er det også værd at gøre sig tanker om, hvordan man sikrer både sig selv og sit barn, hvis den forfærdelige situation skulle indtræffe, at den ene forælder dør, inden barnet er myndigt.

I kan som kommende forældre overveje, om I vil sikre hinanden ved at indgå ægteskab eller ved at lave et testamente. Det er langt fra alle par, som er gift, når de venter deres første barn, og også mange, som slet ikke bliver gift. Og her er der en række ting, man skal være opmærksom på. Det kan nemlig hurtigt få alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis I ikke på forhånd har gjort noget.

Samlevende kan lave et testamente

Det er ikke alle, der har det lige nemt med at tænke på en situation, hvor den anden pludselig ikke er der. Men selvom det forhåbentlig ikke sker foreløbig, så kan det være en rigtig god idé at tale om tingene allerede nu. Man kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude, og så står du måske i en endnu værre situation, fordi I udskød snakken. Det er især relevant, hvis I er samlevende, men ikke er blevet gift. Reglerne er nemlig sådan, at uanset hvor længe I har boet sammen, så arver I ikke automatisk efter jeres afdøde partner, med mindre I har lavet et testamente.

Det er for eksempel relevant, hvis man ejer et hus sammen. Hvis den ene går bort, så arver den anden nemlig ikke automatisk den afdødes del af huset, hvis det ikke er skrevet ind i et testamente. Den del vil i stedet gå til børnene, og hvis de ikke er myndige, så kan man ende i en meget svær situation, hvor man er låst til et hus, man måske ikke har råd til.

Testamente, ægteskab eller begge dele

Ved at være gift vil man være sikret bedre, end hvis man blot er samlevende, og ikke har lavet et testamente. Men der kan stadig være fordele ved at lave et testamente, da man bedre kan styre, hvordan arven skal fordeles, hvis man går bort. Under alle omstændigheder er det værd at sætte sig ned med sin partner, når man finder ud af, at man skal være forældre. Få snakket om, hvordan I har det med de forskellige ting, og undersøg derefter, hvad der vil være den bedste løsning for jer.

Det kan være, at I har lyst til at blive gift, men det kan også være, at I kommer frem til en løsning, hvor I vil have oprettet et testamente. Et testamente kan altid ændres, hvis I senere finder ud af, at I vil have det på en anden måde. Men hvis ikke der er et testamente, kan det ende ud i en svær situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *