Vælg miljøvenlig energi i form af solvarme

solenergy

Solvarme er både billigt og miljøvenligt i forhold til andre former for energiløsninger til opvarmning af din bolig og til varmt vand. Man bruger et solvarmeanlæg, som er et godt supplement til den energikilde man bruger i forvejen i boligen, og mindsker også behovet for olie, naturgas, el og brænde. Inden for solvarme kan man få solvarmesystemer, solfangere og varmtvandsbeholdere, som der er mange forskellige varianter af. Ved solvarmeanlæg har man den frihed ikke at skulle være nødsaget til, at vedligeholde særlig meget. Du skal desuden overveje solvarme som energikilde, hvis du vil udskifte dit olie- eller gasfyr, eller hvis du skal renovere taget på dit hus. Det er en god idé, at få en der kender til arbejdet med solvarmeanlæg, dvs. en byggesagkyndig, til at se på dit hus inden du får noget installeret og derved få vurderet hvilken måde, der er bedst til at gribe arbejdet an på.

Hvordan fungerer solvarme?

Du kan få et solfangeranlæg, som har to store dele, en varmtvandsbeholder og en solfanger. En varmtvandsbeholder opbevarer varmt vand indtil man skal bruge det. Væsken, der er i solfangeren, opvarmes når solens stråler skinner på den. Efter opvarmningen af vandet i solfangeren, siver det ned i varmtvandsbeholderen. Man kan få solfangere med vakuumrør, som er lavet af et dobbelt lag glas, som har en absorber i et lufttomt rum, og det kan så opvarmes helt op til 50-100 grader. De to lag glas fungerer lidt som en termoflaske, fordi de skaber en vakuumeffekt, der forhindrer tab af varme. Det sikrer, at vakuumsolfangere virker i områder, hvor der er meget koldt, i forhold til solfangere uden vakuumrør. Når man skal have et solfangeranlæg, placeres det oftest på taget af huset, fordi hældningen er god i forhold til skygge og plads. En solfanger kan også monteres på garagen, carporten eller andre ideelle små bygninger, der er på din grund. De kan placeres lodret på facaden af dit hus eller et andet sted på grunden, eller de kan stå på jorden. Det er dog bedst, hvis solfangerne vender direkte mod syd og har en hældning på cirka 30-60 grader.

Hvilke fordele kan der være ved at bruge solvarme og hvad skal du være opmærksom på inden du investerer i det?

Du får den reneste og mest vedvarende energi, hvis du vælger solvarme som energikilde til dit hjem. Så hvis man ønsker at skåne miljøet, er solvarme vejen frem. Man skåner miljøet for forurening, som der ellers ville være, hvis du benytter dig af olie, gas eller el til at opvarme vandet i husstanden. Samtidig er der en fordel i, at man kan spare mange penge ved at benytte denne form for energikilde. Inden man får et solvarmeanlæg, skal man huske at tjekke for bevoksning rundt omkring, samt byggeplaner foran husets sydside og det gælder også, hvis du har en nabo tæt på din egen husstand. Hvis der ikke er tjekket op på om der vokser store træer eller buske, kan anlæggets levetid risikere at mindskes. Du skal samtidig være opmærksom på ikke at få et alt for lille eller for stort solvarmeanlæg. Enten kan det blive for dyrt eller også kan det ikke levere nok varme til husstanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *