Fjernvarme – hvad er det?

Radiator

Fjernvarme er et varmesystem, der distribuerer varme over større afstande fra anlæggene til varmeproduktionerne. Fjernvarme er oftest baseret på distribution af opvarmet vand og damp. Distributionen af vandet eller dampet sker i isolerede rør i forskellige størrelser og dimensioner. Rørene er mindst tæt på varmeforbrugeren og bliver større og større desto tættere de kommer på det varmeproducerende anlæg. Varmen til et fjernvarmesystem kommer oftest fra anlæg til produktion anlæg til produktion af både elektricitet og varme eller et kedelanlæg, som anvender brændsler som affald, naturgas, olie og kul. Andre ting der kan benyttes, som energikilde til et fjernvarmesystem er spildvarme fra forskelligt industri og raffinaderier. Derudover har solvarmeanlæg ligeledes fundet vej til fjernvarme de senere år, dog oftest i sommermånederne. Fjernvarmesystemet er et af de mest anvendte varmesystemer i Danmark, da cirka 64 % af alle danske husstande, altså cirka 1,7 millioner husstande.

Installer fjernvarmen i din husstand

Hvis du ønsker at benytte dig af det mest populære varmesystem, er det vigtigt at det bliver gjort ordentligt og professionelt. Det er uanset om du er bosiddende i København, Aarhus, Roskilde, Taastrup eller andre steder, så er det vigtigt, hvis du ønsker at få installeret fjernvarme i din husstand at få gjort det ordentligt og professionelt gerne første gange. Installeringen af fjernvarme i din husstand skulle gerne være medvirkende til, at du kan spare penge på varmeregningen på et miljørigtig måde. Installation til fjernvarmen burde altså være en fordelagtig investering for de fleste og ikke mindst dig både medhensyn til din private pengepung og miljøet.

Fjernvarme er som nævnt det klar mest populære varmesystem i Danmark – dette skyldes både at fjernvarme er medvirkende til at give et behageligt indeklima i din bolig, at det er nemt at regulere samt der kommer et minimalt varmespild, som er medvirkende til at spare på regningen. Derudover er fjernvarme et godt varmesystem at vælge medhenblik på at være miljøvenlig. Fjernvarme er miljøvenligt på grund af at fjernvarmen benytter naturgasser som energimiddel til opvarmning, derudover er der en løbende overvågning af fjernvarmeselskaberne som sørger for at alt fungere, som det skal.

Vælg et selskab der tager udgangspunkt i dig

Hvis du ønsker at få installeret et fjernvarmesystem hjemme hos dig, og skal til at vælge hvilket fjernvarmeselskab du ønsker at benytte, og hvem der skal installere dette, er det utroligt vigtigt at vælge et selskab, som tager udgangspunkt i den individuelle kunde og i dig. Der skal altså vurderes hvilke behov som du har til dit fjernvarmesystem og hvilket anlæg, som er bedst egnet til netop din bolig og din situation. Derfor er så vigtigt at vælge et fjernvarmeselskab i dit lokalområde, som tager udgangspunkt i din bolig og din situation, uanset om det skulle være i København, Aarhus, Roskilde, Taastrup eller et helt andet sted i Danmark. Derudover er det vigtigt, at der er et sammenspil mellem dit valgte lokale fjernvarmeselskab og fjernvarmeværk for at skabe de bedste betingelser for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *