Misbrug er ingen skam

Misbrug

Der kan være en million grunde til at du i dit liv har træffet nogle valg – som du i dag fortryder. Det er ingen skam at fortryde. Alle laver mere eller mindre dumme ting i løbet af livet. Det vigtigste er, når du indser at du er på afveje, at du ikke fortsætter, men i stedet for søger den nødvendige hjælp. Det er ikke pinligt eller en skam. Det er faktisk ret sejt, at erkende man har et misbrug. Det er modigt. Du skal ikke kæmpe dig ud af dit misbrug for din egen skyld men også for din familiens skyld.

Behandling af dit misbrug er ikke kun noget for enkelt personer. Du kan også komme i behandling som par. Der findes forskellige former for misbrug. De typiske misbrug er alkohol og stoffer. Men ludomani er også et misbrug. Det kan tage sin tid at erkende et misbrug, men når man endelig har erkendt det, er det vigtigt at få den rigtige behandling – det rigtige sted.

Der findes forskellige behandlings metoder, de fleste steder tilbyder forskellige former for behandling. Så det handler egentlig om at du er ærlig og fortæller om dit misbrug, også finder du med de professionelle den helt rigtige behandling til dig. Husk det er ikke pinligt eller flovt at søge hjælp. Det er meget naturligt at bede om hjælp – vi kan ikke gøre alt selv.

Den helt rigtige behandling til dig

Der findes ingen rigtig behandling der hjælper alle. Mennesker er forskellige og derfor skal mennesker med et misbrug have et individuelt planlagt behandlingsforløb. For nogle tager behandlingen længere tid end andre. For nogle er det en hjælp at være sammen med andre der lider af samme misbrug – således kan man støtte hinanden, i det man vil have lettere ved at forstå de problematikker man står overfor.

Oftest vil en sagsbehandler følge med på sidelinjen – alle prøver at gøre det bedste for borgeren der har et misbrug og gerne vil ud af det. Men det afgørende er, at du fortæller, hvordan du har det, dine følelser og hvad du ønsker. Kun sådan kan du få det optimale ud af behandlingen.

Nogle ønsker at bo i bofællesskab under behandlingen – det er også en mulighed. Denne mulighed er god for dig, der ønsker at komme væk fra dine vante omgivelser og væk fra de omgivelser, der frister dig til dit misbrug. Det er så sejt at stå frem og bryde tabuet omkring ens misbrug. Det styrker familiebåndet og relationen til venner og naboer. Det er hele familiens sejr, når et familiemedlem kommer ud af et misbrug. Men det er også i den grad misbrugerens sejr.

Personale der hjælper misbrugeren er professionelle og erfarne. De ved hvad der skal til og hvordan de skal reagere i forskellige situationer, for eksempel når en misbruger reagerer pludseligt voldeligt. Men det er vigtigt, at du fortæller hvordan du har det og i hvilke tempo du ønsker behandlingen skal gå, ligeledes er det vigtigt at du evaluerer behandlingen, så du hele tiden får det optimale ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *