Sådan bærer du dig ad med stiftelse af A/S

stiftelse af selskab

I Danmark har vi mange forskellige former for virksomheder, som alle sammen tjener forskellige formål afhængig af størrelsen og sammensætningen af virksomheden. Der er f.eks. de helt almindelige enkeltmandsvirksomheder, som skyder op over alt i Danmark og er lynhurtige at komme i gang med. Det er de mest kendte og også dem, som bliver lavet flest af. Derudover er der også f.eks. anpartsselskaber, hvor man nu begynder at få begrænset hæftelse, men også skal lægge noget kapital. Sidst men ikke mindst har vi naturligvis et A/S, som er et aktieselskab. Det fungerer altså på den måde, at i stedet for at personer har anparter, så kan man sælge aktier, som er små andele af virksomheden. Disse kan så sælges og stiger/falder måske i værdi og afgør altså hvor meget magt man har i en virksomhed, men også hvor meget man ejer af virksomheden og evt. hvor meget overskud man får. Men hvordan er det egentlig lige, at man kommer til at få fingrene i et A/S og hvordan er det lige man rent teknisk bærer sig ad?

Derfor har du brug for et A/S

Der er mange gode grunde til at stifte et A/S eller skifte til et A/S. Generelt er den største, at man naturligvis har begrænset hæftelse. Virksomheden er altså en separat juridisk enhed og man kan ikke blive ramt i den personlige økonomi på noget som virksomheden gør. Det er utrolig praktisk, hvis det er store summer der arbejdes med og man risikerer et stort tab. Den anden er, at det er en rigtig god måde at skyde kapital ind i virksomheden på. Hvis man har brug for et skub i den rigtige retning og er ved at køre fast i den daglige rutine, fordi man ikke har midlerne til at komme videre, så kan en stiftelse af et A/S være en kapitalindsprøjtning, da man her simpelthen kan sælge aktierne til folk som er interesserede. Man må altså så afgive nogle af andelene, men får til gengæld midler til at arbejde videre med virksomheden. Det kan være store investeringsfonde der opkøber dele eller det kan være enkeltpersoner. Det anbefales, hvis man har en større virksomhed med mange ansatte og en stor omsætning, da der så generelt er mere styr på virksomheden og man på mange måder er bedre sikret.

Rent juridisk omkring stiftelse af A/S

Men hvordan bærer man sig lige ad med det der stiftelse af A/S? Der er jo det enkelte krav for at stifte et aktieselskab, at det kræver noget kapital. Det er heller ikke et helt småt beløb, da man nemlig må slippe mindst 500.000 kr. i kapital, hvis man vil stifte et A/S. Det er selvfølgelig mange penge, men det er for at sikre overlevelse for både virksomheden selv, men også aktionærer og leverandører. I dag kan man mange steder på nettet få ordnet det juridiske omkring stiftelsen, hvilket som regel vil være nemmest, men man kan også gå til en advokat og få det gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *