Sådan bliver du elektriker

elektriker arbejder

Bor du i Randers og overvejer du at blive elektriker? Og har du ikke helt styr på, hvordan det kan blive en realitet. Så kan denne artikel guide dig på vej mod at blive elektriker. For at blive elektriker skal du tage elektrikeruddannelsen. Det kan du gøre på en erhvervsskole i Randers, hvor du vil modtage undervisning. Samtidig skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed, da dette også er en del af uddannelsen. Elektrikeruddannelsen har flere forskellige specialer, som du kan vælge mellem i samarbejde med den virksomhed, som du har en uddannelsesaftale med. Der er flere måder, hvorpå du kan komme i gang med elektrikeruddannelsen. Uanset hvad du vælger, kan du i sidste ende blive elektriker.

Bliv elektriker med elektrikeruddannelsen

Hvis du overvejer at blive elektriker i Randers, skal du have dig en elektrikeruddannelse. For at tage en elektrikeruddannelse, skal du sørge for at finde en virksomhed, som du kan lave en uddannelsesaftale med. Her skal du skrive en ansøgning til virksomheden, hvori du fortæller lidt om du selv, din skolegang, og hvorfor du godt kunne tænkte dig at blive elektriker i Randers. Du kan sende ansøgningen til virksomheden, eller vælge at tage den med dig, hvis du alligevel skal ud og besøge nogle virksomheder, som arbejder med elinstallationer.

Elektrikeruddannelsen har i alt fem forskellige specialer, som du kan vælge imellem. Du kan vælge installationsteknik, styrings- og reguleringsteknik, kommunikationsteknik, bygningsautomatik eller elmontør. Du skal vælge dit speciale i samarbejde med den virksomhed, som du har en underskrevet uddannelsesaftale med. Alle specialernes uddannelsesforløb veksler mellem praktikperioder i din valgte virksomhed og undervisning på en erhvervsskole i Randers. På erhvervsskolen vil undervisningen være delt ind i et grundforløb og et hovedforløb med et fastsat antal skoleperioder. Uanset hvilket speciale du vælger, skal du igennem et grundforløb med efterfølgende praktik i en virksomhed. Det er i den første del af din uddannelse, at du lærer alt, hvad en elektriker skal lære, og som en elektriker har brug for at lære.

Med elektrikeruddannelsen i Randers bliver du ikke bare en god elektriker, du bliver også en god håndværker, som har fokus på kundekontakt. Du vil komme til at lære at udføre både stærke og svage strøminstallationer i alt fra mindre boliger til mindre erhvervsvirksomheder.

Hvordan kommer du i gang med at blive elektriker?

Der er flere måder, hvorpå du kan komme i gang med at blive elektriker i Randers. Du kan nemlig begynde din uddannelse på flere måder. Enten kan du vælge at komme i lære i en virksomhed, hvor du og virksomheden underskriver en uddannelsesaftale. Du vil i den forbindelse skulle starte på en erhvervsskole i Randers efter en kort praktikperiode hos virksomheden. På den anden side kan du også vælge at starte din uddannelse som elektriker på en erhvervsskole i Randers, mens du søger en praktikplads i en virksomhed. Når du så har afsluttet grundforløbet på erhvervsskolen, kan du begynde i praktik i virksomheden. Uanset hvilken tilgang til uddannelsen du vælger, vil uddannelsestiden være den samme. Du får bare friheden til at vælge, om du vil starte din uddannelse i en virksomhed eller på en erhvervsskole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *